ZKM Opleidingen

Er zijn twee ZKM opleidingen:

Beide opleidingen duren circa 2 jaar en leiden op tot gecertificeerd ZKM-beoefenaar.

Ze spelen een belangrijke rol voor de professionalisering en nascholing van leden van de ZKM Vereniging.

  

 

ACT en ZKM: samen of toch apart? Greetje Schout

De Zelf Konfrontatie Methode en Waarderingstheorie zijn door Hermans ontwikkeld in de jaren 70 van de vorige eeuw en gebaseerd op de narratieve psychologie. De Acceptance & Commitment Therapy is van recentere datum (eind jaren 80 van de 20e eeuw) en ontwikkeld als 3e generatie cognitieve gedragstherapie door m.n. Steven Hayes. ACT is ook in Nederland in opkomst en wordt steeds meer gebruikt door coaches en psychologen in diverse werkvelden.

Stroken de uitgangspunten en werkwijzen van de ZKM en ACT met elkaar? Of staan ze haaks op elkaar? Is ACT een waardevolle aanvulling op een zelfonderzoek met de ZKM? Zo ja, wanneer en hoe dan? Of is het juist andersom en is de ZKM aanvullend op ACT? Deze vragen en meer komen aan de orde in een interactieve workshop van een dagdeel. Na een korte introductie over ACT en ZKM gaan we samen op zoek naar de verbinding en een mogelijke integratie van beide coachingsmethodieken.

Duur workshop: 1 dagdeel Kosten: € 95,-
Datum: Vrijdag 17 januari van 10 tot 13 uur
Locatie: regio Amersfoort/Utrecht
Opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-41425873

 

Workshop ZelfVerbinders   Bert Holman  

Sneller en laagdrempeliger werken vanuit de waarderingstheorie?
Dat kan! Met de ZelfVerbinders. Die geven de mogelijkheid om snel inzicht en perspectief te bieden bij een relevante thema.

Doelstelling Workshop
1 Bekend raken met de diverse ZelfVerbinders;
2 Kennismaken met deze compacte aanpak en deze zelf ervaren;
3 Een refreshment hoe betekenis te geven aan de informatie uit het rapport;
4 Vast stellen of het werken met ZelfVerbinders bij jou past.

Korte inhoud
Vóór de workshop vul je eerst zelf een ZelfVerbinder naar keuze in.
Zo ervaar je meteen wat die voor waarde kan toevoegen. Tijdens de workshop maak je kennis met dit instrument en de thema’s waarvoor deze momenteel in beeld is. Zo is de workshop zowel een kennismaking met de ZelfVerbinders als een snelle refreshment van hoe samen met de invuller betekenis te geven aan het rapport. Dat rapport is een perfecte ontlokker voor een gerichte en verdiepende dialoog.

De voordelen
ZelfVerbinders zorgen snel voor inzicht en stimuleren een korte en toch grondige persoonlijke aanpak van een persoonlijke onderzoeksvraag.
a. Kort, omdat slechts 2 uur tijd geïnvesteerd en snel de vinger op de juiste plek gelegd wordt.
b. Grondig omdat ze gebruik maken van de waarderingstheorie en toegepast worden door gecertificeerde ZKM-begeleiders.
c. Persoonlijk, omdat gevoelens geraakt worden en motieven en patronen zichtbaar worden.

Dat geeft impact en een blijvend resultaat.

Hoe werken ze?
Een ZelfVerbinder raakt direct een relevant thema. De onderzoeksvrager koppelt online 16 gevoelens aan 20 kernzinnen. Dat duurt nog geen 45 minuten. Het resultaat is een rapport dat vervolgens dient als gerichte ontlokker in het nagesprek met de begeleider. Dat gesprek neemt meestal 1,5 á 2 uur in beslag.

Beschikbare ZelfVerbinders
Het arsenaal aan ZelfVerbinders breidt zich steeds verder uit, steeds inspelend op actuele en concrete behoeften die spelen. Momenteel zijn ze beschikbaar bij de hoofdthema’s Werk, Onderwijs, Gezondheid en Verlies.

Werk: Diversiteit & Inclusie | Verbinding aan Werk |  Perspectief op Werk | Verlies van Werk | Werkfit | Ondernemerschap

Onderwijs: Onderwijs – Docent

Gezondheid: Vitaliteit | Osteopathie

Verlies: Verlies van Werk | Verborgen Verlies | Verliesverweving – Volwassenen | Verliesverweving – Jongeren

De Workshop
Tijdsinvestering   : 1 dagdeel
Tijdstip                 : Vrijdag 17 januari
Locatie                : Leiden | De Nieuwe Energie
Investering          : €95,-
Aanmelden         : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 36 14 09 62

Liever 1-op-1 of andere dag? Dan kunnen we altijd datum en locatie in overleg vaststellen

 

Quick Scan ZKM  Mieke Wijdeveld

De Quick Scan  is een manier om de ZKM individueel of voor groepen in te zetten. Ik heb vorig jaar een workshop hierover gegeven. Dit jaar wil ik opnieuw de uitgangspunten achter de Quick Scan  aan de orde laten komen. Vervolgens wil ik mijn ervaringen in het afgelopen jaar met jullie delen.
De groepsgewijze inzet van de Quick Scan maakt het mogelijk om ook bij minder draagkrachtige organisaties aan het wet werk te gaan. Bijvoorbeeld in het onderwijs:

Werken aan persoonlijkheidsontwikkeling
Zelfs na een LIO-stage én met een uitgebreid begeleidingstraject op school, is de praktijkschok voor veel startende docenten groot. . “Zo’n dertig procent van de starters verlaat binnen enkele jaren het onderwijs. Wij denken dat meer aandacht voor persoonlijkheidsvorming en zelfinzicht ervoor zorgt dat startende docenten steviger in hun schoenen staan en makkelijker hun draai kunnen vinden op school. Ze hebben namelijk meer inzicht in hoe ze op allerlei (werk-)situaties reageren en kunnen deze beter plaatsen.” 

Bovenstaande tekst was het uitgangspunt voor een nieuw traject.
De pilot “Zicht op eigen kracht”, persoonlijke groei voor startende docenten  leverde mooie resultaten op.  Zie onderstaande reflecties:

Het gesprek met Mieke heeft me veel opgeleverd. Ik wilde dit gesprek en dit zelfonderzoek doen om te leren hoe ik mezelf kan zijn voor een klas (wat past bij mij/hoe geef ik les ‘op mijn eigen manier’?). Daar heb ik meer zicht op gekregen

Op de Z aspecten scoor ik  vrij hoog. Ik weet dat ik goed les kan geven, dat ik een klas aan kan en dat ik kennis van zaken heb. Daar tegenover staat dat ik bij het  gevoel machteloosheid ook vaak hoog scoor. Ik heb soms het gevoel dat ik het toch niet kan veranderen maar is dat wel zo? Dit machteloosheidsgevoel staat haaks op de sterke Z aspecten waardoor deze eigenlijk wegvallen. Ik kom daardoor niet goed ‘uit de verf’ en ik heb soms het idee dat ik (of de school) mijn kwaliteiten niet goed benut(ten).  Ik kan  onderschrijven dat ik dat gevoel meerdere keren per week ervaar.


In de workshop wil ik tevens samen met jullie op zoek gaan naar meer en andere toepassingsmogelijkheden voor verkorte ZKM varianten.

Duur workshop: 2 ZOOM bijeenkomsten
Kosten: € 70,-
Datum wordt gekozen in overleg met belangstellenden 
Opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

"Even stilstaan om vooruit te gaan" Dat kan prachtig mbv ZKM. Gefundeerde keuzes maken, vanuit balans, positiviteit en kracht weer in beweging komen of anders omgaan met stress. Dat levert veel op voor jou persoonlijk, als werknemer en voor de werkgever.  "inspirerend, persoonlijk, en resultaatgericht," dat is hoe klanten mij omschrijven. Ruim 15 jaar werk ik met de ZKM. Vaak combineer ik de diepgang en inzichten die mensen krijgen vanuit de ZKM met praktische tools uit de MAF training, een combinatie van Mindfulness, ACT en Focussen. Met als resultaat meer eigen regie, positiviteit en een zeer hoge klant tevredenheid. Vanuit mijn praktijk Mijander begeleid ik werknemers metname uit onderwijs, overheid en artsen bij hun persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en geef ik de MAF training. Stilstaan bij werk- functionerings- of levensvragen en vanuit hernieuwde inzichten weer in beweging komen. Ik spreek daarbij mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid en veerkracht. Het ZKM zelfonderzoek gebruik ik graag als vertrekpunt bij loopbaanbegeleiding, outplacement trajecten of persoonlijke vragen. Klanten geven terug dat ze de ZKM een laagdrempelige concrete en effectieve werkwijze vinden. Specialisaties:ZKM volwassenen, ZKM jongeren, MAF trainer; het beste van Mindfulness ACT en Focussen, PPR (Persoonlijk Positie Repetoire), Voice Dialog, Loopbaanbegeleiding. Mijander werkt op een unieke locatie; De garage voor persoonlijk onderhoud. Je kan hier fysiek en mentaal terecht voor een APK of om de accu op te laden.In deze voormalige garage zijn twee bedrijven gevestigd; - ErgoFysio, praktijk voor fysiotherapie en dry needling- Mijander; praktijk voor persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en training Voor meer informatie: www.mijander.nl of mail naar info@mijander.nl          

Susanne is sinds 2007 ZKM-consultant® en als zelfstandige werkzaam. Susanne staat bekend als transparant en energiek. Door haar uitnodigende houding gaan mensen als vanzelf met haar in gesprek en begeleidt zij hen bij het ontrafelen van problemen. Haar natuurlijke talent is om zaken van verschillende kanten te belichten. Ze is op haar best als mensen of teams vast dreigen te lopen en op zoek zijn naar andere mogelijkheden. Susanne is in staat vanuit haar open mind en geloof in ieders persoonlijke talenten, mensen optimaal tot hun recht te laten komen. Haar veelzijdige ervaring en onderzoekende vaardigheden helpen bij het creëren van een ander perspectief. Susanne is afgestudeerd als bestuurskundige aan de Universiteit Twente, als inspecteur van politie aan de Nederlandse Politieacademie en als ZKM-consultant®. Ze heeft ervaring als sociaal wetenschappelijk beleidsonderzoeker, organisatie-adviseur en leidinggevende bij de Nederlandse politie. Ingewikkelde zaken vertaalt ze naar heldere communicatie. Sinds 2008 werkt zij als persoonlijk coachen als onderzoeker. In haar coaching werkt zij vanuit eigen ervaringen in de dagelijkse praktijk. De ZKM en PPR staan daarin centraal. Op basis hiervan ontdekken mensen zelf hun kwaliteiten, drijfveren en onbewuste gedragspatronen. Susanne gelooft niet in een ‘quickfix’ en neemt de tijd om te verdiepen en verankeren. Thema’s zijn: talentontwikkeling, teamcoaching, werkstress, loopbaanbegeleiding en leiderschapsontwikkeling. Voor meer informatie: www.susanneholtackers.nl   

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer