ZKM Opleidingen

 

Je wil als coach, psycholoog of therapeut structuur bieden maar niet sturend zijn!

Je wil je cliënt begeleiden, maar niet leiden.

Je wil dat jouw cliënt zelf antwoorden vindt en daarmee zelf de koers bepaalt.

Je wil oplossingsgericht werken met daarin alle ruimte voor het verhaal en het zelf onderzoek van je cliënt. Je weet dat op deze manier niet alleen de problemen boven tafel komen, maar juist ook de mogelijkheden en de antwoorden.

Je wil met een echt verdiepende methode werken! Een methode die aandacht heeft voor de onderliggende gevoelens. Want je weet dat het negeren van gevoelens en blijven hangen in het denken, iemand meestal niet verder brengt.

Je weet dat het belangrijk is dat niet alleen die patronen waar de cliënt in een valkuil trapt zichtbaar worden, maar vooral ook waar de energie en motivatie zitten! Immers daarin ligt de sleutel naar écht fundamentele verandering!

De ZelfKennisMethode (ZKM) geeft jou als begeleider de structuur om de regie los te kunnen laten.

Zo stimuleer je echte verandering van binnenuit!

 

Er zijn twee ZKM opleidingen:

Beide opleidingen duren circa 2 jaar en leiden op tot gecertificeerd ZKM-beoefenaar. 

Ze spelen ook een belangrijke rol voor de professionalisering en nascholing van leden van de ZKM Vereniging.

 

NASCHOLINGEN:

 

Opleiding Persoonlijk Positie Repertoire

 

Een 3-daagse voor ZKM’ers, die het basisgedeelte van een ZKMopleiding hebben afgerond.

"Ik wil het wel maar .............."         Met welke stemmen spreken wij?

Ambivalente gevoelens vormen bij een wens om te veranderen het grootste struikelblok. Binnen een gestart validatietraject kan het 'ja-maar' een overheersende rol blijven spelen. Op zo'n moment geeft een helder in- en overzicht van de stemmen waarmee de persoon spreekt (de posities die in worden genomen) weer mogelijkheden om het veranderingsproces vorm te geven en te versnellen.

Deze praktische methode nodigt cliënten uit verschillende kanten van zichzelf te onderzoeken, te begrijpen en indien nodig te herschikken.

 

-              Met welke stem spreken we in wiens aanwezigheid, in welke situatie?
-              Wat maakt dat we in verschillende situaties zo spreken?
-              Welke stem brengen we snel tot zwijgen?
-              Wat maakt dat we deze stem onderdrukken? enz.

 

Er wordt accreditatie aangevraagd voor Arbeid- en Organisatie Psycholoog NIP en Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP.

 

De opleiding omvat drie dagen, de eerste dag heeft een avondprogramma. De opleidingsdata zijn 5 en 6 februari en 16 april 2021.

Het aantal deelnemers is 4, 6, 8 of 10, kosten € 890 exclusief BTW.

 

Accreditatie
Voor de registers Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP en Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP: 26 punten verdeeld over de categorieën A&O Kennis (10) A&O Vaardigheden (16).
 
De opleiding omvat drie dagen, de eerste dag heeft een avondprogramma. De opleidingsdata zijn 5 en 6 februari en 16 april 2021. Het aantal deelnemers is 4, 6, 8 of 10, kosten € 890 exclusief BTW.
 
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Paulien van Kessel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 024 3786812)
 
P.S. deze opleiding zal live worden gegeven en is daardoor afhankelijk van de corona-omstandigheden van dat moment.  
 

 

 

 

 

 

 

Masterclass Meerstemmigheid en (Tegen-)Overdracht 

Aandacht voor meerstemmigheid binnen de persoon is een behulpzame manier om innerlijke conflicten, de innerlijke criticus, een dominante kant of juist de gewenste stemmen te onderzoeken. Voor de ZKM coach is het interessant om de verschillende stemmen of ik-posities te leren herkennen bij de cliënt en te leren hoe je er op een effectieve manier mee in gesprek kunt gaan. Dan kan ook bij de cliënt een breder repertoire aan stemmen aan het woord komen. Doordat de cliënt leert om beter zijn eigen stemmen te herkennen, kan de cliënt keuzes maken om als persoon te groeien.
De verschillende stemmen van de cliënt kunnen onverwacht de gevoelige innerlijke stemmen van de ZKM-coach raken, wat leidt tot een onbewuste tegenreactie. Je eigen gevoeligheden ( her)ontdekken helpt om van overdracht-tegenoverdracht een mooi leermoment voor cliënt en coach te maken.

 

Praktische info
Prijs €550 particulier, €700 zakelijk
Locatie: Zeist, (Precieze locatie volgt later)
Tijd: Vrijdag 5 maart, 10.00- 20.00 uur, zaterdag 6 maart 9.30-17.00 uur.
Informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Desiree Pieters:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-27047437

 

 

 

 

 

 

Onder de naam Verte, bied ik Coaching en Traumatherapie. Bij Coaching begeleid ik mensen die vastlopen met werk of in hun persoonlijke leven. Vaak zijn dit mensen die hard werken en het beste willen voor iedereen om hen heen. Het zijn mensen die zichzelf vaak voorbijlopen, zodat bij hen vermoeidheid, stress en een gevoel van 'nooit klaar zijn' ontstaat. Bij Traumatherapie begeleid ik mensen die door een heftige gebeurtenis, moeilijke jeugd of trauma belemmering ervaren in hun leven. Die belemmering kan zowel op het werk als in het persoonlijk leven zijn." Door mijn begeleiding bij Coaching, onder andere d.m.v. de ZKM en door samen 'in de verte' te kijken naar het gewenste perspectief, ontstaat er een beweging naar verandering. Dit leidt ertoe dat iemand ontdekt wat hij of zij belangrijk vindt en de regie weer in eigen hand neemt. Je haalt, zeg maar, de 'verte' dichterbij. Hierdoor neemt de stress af, bewaak je je grenzen, ga je energiek en met plezier naar je werk en kom je met een gezonde vermoeidheid weer thuis." Door samen aan de slag te gaan met de Traumatherapie krijgen mensen de kans om een vastzittend trauma te verwerken. Hierdoor krijgen ze vaak letterlijk en figuurlijk weer ‘lucht’. Doordat het trauma ‘los’ komt, ontstaat er meer vrijheid om eigen keuzes te maken in plaats van je door je trauma te laten leiden." Wat drijft mij: "Ieder mens heeft mogelijkheden, potentie. Niemand hoeft zijn situatie zo te laten als die is. Dat is wat mij drijft. Door te onderzoeken wie je bent, wat je verlangens, overtuigingen, waarden en talenten en belemmeringen zijn, kun je opnieuw keuzes maken voor leven en werk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn blik op de verte kan richten en kan ontdekken wat zijn verlangen is. Als je blik op de verte helder is, dan is dat de eerste stap om jouw verte dichterbij te halen." Cliënten zeggen over mij: Zeer ervaren en deskundig, straalt rust uit, hoort het verhaal achter het verhaal, ziet wat je niet zegt. Lichtvoetig, warme vakvrouw met een groot hart.  

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer