Wat maakt ZKM uniek

• Evidence based methodische aanpak
    ZKM is wetenschappelijk getoetst in het researchprogramma 'Valuation and Motivation' van de Radboud Universiteit Nijmegen. De methode heeft internationaal de erkenning 'excellent' gekregen en wordt al zo'n 30 jaar toegepast en doorontwikkeld.
  • Kwaliteit verzekerd
    De ZKM is één van de weinige coachingsmethoden met een eigen beroepsvereniging (ZKM Vereniging), kwaliteitssysteem en certificering van de leden die de methode in de praktijk brengen. De coach heeft een tweejarige postacademische opleiding afgerond en onderschrijft de ethische code van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en de richtlijnen voor de geregistreerde ZKM-consultant®.
  • Aantoonbaar effect
    Het is ook een van de weinige methoden die een professioneel evaluatiesysteem voor cliënten kent. Uit recent, grootschalig onderzoek blijkt dat de ZKM zeer effectief is en blijvend resultaat oplevert:
    • de algemene tevredenheid over het ZKM traject is een 8,6
    • de ervaren effectiviteit van het ZKM traject scoort een 7,7
    • de ervaren persoonlijke ontwikkeling in het ZKM traject scoort een 7,4
  • Breed toepassingsveld
    ZKM is geschikt voor zeer uiteenlopende vraagstukken. De toepassingsvelden voor de ZKM breiden zich nog steeds uit door vernieuwende ideeën van haar gebruikers. De Team Konfrontatie Methode (TKM) en ZKM-Organisatie zijn voorbeelden van:
    • De Team Konfrontatie Methode® is een bewezen effectief protocol om teams te leren ongewenste patronen zichtbaar te maken en om te buigen. De TKM-facilitator® helpt bij het zelfonderzoek en de veranderingsstappen, maar het team doet zelf het werk. Door dit collectieve leren gaat het team blijvend beter functioneren.
    • ZKM-Organisatie is een instrument waarbij op basis van een geleide dialoog het echte verhaal van een team of organisatie aan de oppervlakte wordt gebracht. Dit diepere verhaal vertelt over de diepere drijfveren van mensen en hoe deze zich verhouden tot de doelen van het team of de organisatie.
  • Focus op eigen verantwoordelijkheid en deskundigheid
    De methode stimuleert vanaf begin tot einde zelfwerkzaamheid van de cliënt. Belangrijk uitgangspunt is dat de cliënt wordt gezien als de deskundige van het eigen verhaal. Dit resulteert in een gelijkwaardige samenwerkingsrelatie: de cliënt is expert van het eigen leven; de coach van de methode. Het effect is dat mensen zich herkennen in de uitkomst en gemotiveerd zijn aan de slag te gaan. De kans op terugval is daardoor klein.
  • Energie gevend
    Ondanks soms zware thematiek, geeft het proces vaak veel energie aan de cliënt. De reden hiervoor is, dat nadrukkelijk aandacht uitgaat naar positieve ervaringen.
  • Duidelijke structuur
    De methode is duidelijk gestructureerd en heeft zowel een kwalitatief als kwantitatief aspect.

Onder de naam Verte, bied ik Coaching en Traumatherapie. Bij Coaching begeleid ik mensen die vastlopen met werk of in hun persoonlijke leven. Vaak zijn dit mensen die hard werken en het beste willen voor iedereen om hen heen. Het zijn mensen die zichzelf vaak voorbijlopen, zodat bij hen vermoeidheid, stress en een gevoel van 'nooit klaar zijn' ontstaat. Bij Traumatherapie begeleid ik mensen die door een heftige gebeurtenis, moeilijke jeugd of trauma belemmering ervaren in hun leven. Die belemmering kan zowel op het werk als in het persoonlijk leven zijn." Door mijn begeleiding bij Coaching, onder andere d.m.v. de ZKM en door samen 'in de verte' te kijken naar het gewenste perspectief, ontstaat er een beweging naar verandering. Dit leidt ertoe dat iemand ontdekt wat hij of zij belangrijk vindt en de regie weer in eigen hand neemt. Je haalt, zeg maar, de 'verte' dichterbij. Hierdoor neemt de stress af, bewaak je je grenzen, ga je energiek en met plezier naar je werk en kom je met een gezonde vermoeidheid weer thuis." Door samen aan de slag te gaan met de Traumatherapie krijgen mensen de kans om een vastzittend trauma te verwerken. Hierdoor krijgen ze vaak letterlijk en figuurlijk weer ‘lucht’. Doordat het trauma ‘los’ komt, ontstaat er meer vrijheid om eigen keuzes te maken in plaats van je door je trauma te laten leiden." Wat drijft mij: "Ieder mens heeft mogelijkheden, potentie. Niemand hoeft zijn situatie zo te laten als die is. Dat is wat mij drijft. Door te onderzoeken wie je bent, wat je verlangens, overtuigingen, waarden en talenten en belemmeringen zijn, kun je opnieuw keuzes maken voor leven en werk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn blik op de verte kan richten en kan ontdekken wat zijn verlangen is. Als je blik op de verte helder is, dan is dat de eerste stap om jouw verte dichterbij te halen." Cliënten zeggen over mij: Zeer ervaren en deskundig, straalt rust uit, hoort het verhaal achter het verhaal, ziet wat je niet zegt. Lichtvoetig, warme vakvrouw met een groot hart.