Nieuwe boeken van Hubert Hermans

Met een knipoog naar het lied dat wij op de Jaardag van 2017 voor Hubert Hermans hebben gezongen: Hubert is nog lang niet uitgezongen! Van zijn hand verschenen onlangs twee boeken en aan een derde boek heeft hij als mederedacteur bijgedragen. Wij brengen deze publicaties graag onder jullie aandacht:

BEDREIGDE PSYCHODIVERSITEIT, PLEIDOOI VOOR EEN INNERLIJKE DEMOCRATIE. Wat doet de huidige samenleving in en met onszelf? Wat gebeurt er met onze emoties en hoe gaan we daarmee om? Uitgeverij Gompels & Svacina, Den Bosch, 2018. 172 pp.

Voor nadere info, zie link.  Dit boek kreeg onlangs aandacht in de NRC (12 juni) in de colum van Maxim Februari:

SOCIETY IN THE SELF: a Theory of identity in Democracy. New York: Oxford University Press, 2018.

Zie link en tevens via google Oxford, Society in the Self

En tenslotte:

Frans Meijers en Hubert Hermans (eds.): The Dialogical Self Theory in Education. A Multicultural Perspective. Springer International Publishing, 2018. 214 pp, zowel hard cover als ebook.

Zelfonderzoek geaccrediteerd voor leraren!

Mieke Wijdeveld en Adrienne Schimmel hebben een certificaat ontworpen dat we allemaal kunnen uitreiken aan leraren die bij ons een Zelfonderzoek hebben doorlopen. De registercommissie van registerleraar.nl heeft het zelfonderzoek als professionaliseringsactiviteit voor leraren in het onderwijs goedgekeurd. Dit betekent dat leraren binnen het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs uren kunnen toevoegen aan hun registerdossier (via 'zelf een activiteit toevoegen').

Hiervoor is het nodig dat er een certificaat wordt uitgereikt aan docenten die deelnemen aan een zelfonderzoek. Niet alleen willen wij zo een gezamenlijk optreden naar buiten bewerkstelligen, maar op deze manier krijgen we door de centrale registratie, ook een beeld van de daadwerkelijke uitgifte. Dit beeld kunnen we weer gebruiken om kracht bij te zetten bij de aanvraag voor een hernieuwde erkenning voor volgend jaar. Want begin 2019 is er sprake van een migratie. Het vrijwillige register gaat dan over in het nieuwe verplichte register. Waarschijnlijk gaat dit betekenen dat wij hierin weer tot actie over moeten gaan. Vandaar nu een inventarisatie van jullie behoeften!

Wij horen graag van je als je met leraren werkt of dit als een potentiele doelgroep beschouwt. Onze vragen aan jou zijn:

Was je op de hoogte was van deze accreditatie? Ja/nee

Heb je wel eens een certificaat uitgereikt? Ja/nee

Wil je zelf ook tijd investeren in herregistratie? Ja/nee