Actueel

Corona Reflecties

Je leest hier een aantal reflecties op de huidige gebeurtenissen in onze persoonlijke- en wereldgeschiedenis. Wat roept het bij je op? Wat zie je bij anderen gebeuren, en wat vraagt deze tijd van ons als mens?

 

De crisis die we nu in alle hevigheid doormaken is alles doordringend en ontregelt niet alleen de hele wereldsamenleving, maar ook het contact met onze vrienden, de intimiteit met onze geliefden, en zelfs de relatie die we onderhouden met onszelf. Een uit het niets opduikende, onzichtbare, onberekenbare, en niet-lokaliseerbare vijand stort ons in een zee van onzekerheid alsof we bevreesd zijn de oversteek van het ene naar het andere werelddeel niet te kunnen voltooien. Die oversteek is niet enkel een sociaal of maatschappelijk probleem dat we kunnen oplossen door social distancing. Het is een existentiële ervaring die een halfduistere ingang biedt tot de diepere dimensies van ons waarderingsleven en waarin we onontkoombaar geconfronteerd worden met de vraag: wat is nu echt belangrijk in mijn leven.

Hubert Hermans, Milsbeek, 27 maart 2020

 

Lees verder…

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                    

 

 

 

 

vrijdag 6 november 2020  startschot lunchbijeenkomsten   

 

 

 

 

 

 

Onder de naam Verte, bied ik Coaching en Traumatherapie. Bij Coaching begeleid ik mensen die vastlopen met werk of in hun persoonlijke leven. Vaak zijn dit mensen die hard werken en het beste willen voor iedereen om hen heen. Het zijn mensen die zichzelf vaak voorbijlopen, zodat bij hen vermoeidheid, stress en een gevoel van 'nooit klaar zijn' ontstaat. Bij Traumatherapie begeleid ik mensen die door een heftige gebeurtenis, moeilijke jeugd of trauma belemmering ervaren in hun leven. Die belemmering kan zowel op het werk als in het persoonlijk leven zijn." Door mijn begeleiding bij Coaching, onder andere d.m.v. de ZKM en door samen 'in de verte' te kijken naar het gewenste perspectief, ontstaat er een beweging naar verandering. Dit leidt ertoe dat iemand ontdekt wat hij of zij belangrijk vindt en de regie weer in eigen hand neemt. Je haalt, zeg maar, de 'verte' dichterbij. Hierdoor neemt de stress af, bewaak je je grenzen, ga je energiek en met plezier naar je werk en kom je met een gezonde vermoeidheid weer thuis." Door samen aan de slag te gaan met de Traumatherapie krijgen mensen de kans om een vastzittend trauma te verwerken. Hierdoor krijgen ze vaak letterlijk en figuurlijk weer ‘lucht’. Doordat het trauma ‘los’ komt, ontstaat er meer vrijheid om eigen keuzes te maken in plaats van je door je trauma te laten leiden." Wat drijft mij: "Ieder mens heeft mogelijkheden, potentie. Niemand hoeft zijn situatie zo te laten als die is. Dat is wat mij drijft. Door te onderzoeken wie je bent, wat je verlangens, overtuigingen, waarden en talenten en belemmeringen zijn, kun je opnieuw keuzes maken voor leven en werk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn blik op de verte kan richten en kan ontdekken wat zijn verlangen is. Als je blik op de verte helder is, dan is dat de eerste stap om jouw verte dichterbij te halen." Cliënten zeggen over mij: Zeer ervaren en deskundig, straalt rust uit, hoort het verhaal achter het verhaal, ziet wat je niet zegt. Lichtvoetig, warme vakvrouw met een groot hart.  

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer