Actueel

 

Overlijden Frans Meijers -

Onlangs bereikte het bestuur het bericht dat dr Frans Meijers aan de gevolgen van zijn ziekte 16 november j.l. is overleden. Frans was een bevlogen wetenschapper, publicist, docent en organisator, maar bovenal een hartelijk mens. In talloze publicaties, congressen, werkgroepen en besturen heeft hij het thema loopbaanontwikkeling op de kaart gezet. Voor de ZKM Vereniging heeft hij betekenis gehad als lid van de wetenschapscommissie en als voorzitter van de DSA. Wij zullen Frans missen. Zijn nabestaanden en dierbaren wensen wij veel sterkte met dit verlies.

Namens het bestuur,

Richard van de Loo, voorzitter

 

ZOOM BIJEENKOMST

De ZKM-vereniging is in beweging! Al meer dan dertig ZKM coaches ontmoeten elkaar regelmatig via de online vergadertool ZOOM.

We verbinden, delen en ontwikkelen samen. Hoe dat werkt kun je zien in deze video.

https://drive.google.com/file/d/1Bu28e1ibsoyH5ml52QmO2dxaJZEpZNxT/view?usp=sharing

 

Wil je ook meewerken aan meer beweging in de vereniging? Meld je dan aan voor een ZOOM bijeenkomst om hierover te brainstormen.

Vul de intekenlijst in en stuur de antwoorden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , download hier de intekenlijst 

De eerste online ZOOM bijeenkomst is op dinsdag 20 november om 12:00 of om 20:00.  

Tot dan, 

Mirte Gerritsen en Adrienne Schimmel

Woensdag 10 april Algemene Leden Vergadering  2019

 

 

Nieuwe boeken van Hubert Hermans

Met een knipoog naar het lied dat wij op de Jaardag van 2017 voor Hubert Hermans hebben gezongen: Hubert is nog lang niet uitgezongen! Van zijn hand verschenen onlangs twee boeken en aan een derde boek heeft hij als mederedacteur bijgedragen. Wij brengen deze publicaties graag onder jullie aandacht:

 

BEDREIGDE PSYCHODIVERSITEIT, PLEIDOOI VOOR EEN INNERLIJKE DEMOCRATIE. Wat doet de huidige samenleving in en met onszelf? Wat gebeurt er met onze emoties en hoe gaan we daarmee om? Uitgeverij Gompels & Svacina, Den Bosch, 2018. 172 pp.  

Voor nadere info, zie link.  

 

SOCIETY IN THE SELF: a Theory of identity in Democracy. New York: Oxford University Press, 2018.

Zie link en tevens via google Oxford, Society in the Self

 

En tenslotte:

Frans Meijers en Hubert Hermans (eds.): The Dialogical Self Theory in Education. A Multicultural Perspective. Springer International Publishing, 2018. 214 pp, zowel hard cover als ebook.

 

Zelfonderzoek geaccrediteerd voor leraren!

 

Mieke Wijdeveld en Adrienne Schimmel hebben een certificaat ontworpen dat we allemaal kunnen uitreiken aan leraren die bij ons een Zelfonderzoek hebben doorlopen. De registercommissie van registerleraar.nl heeft het zelfonderzoek als professionaliseringsactiviteit voor leraren in het onderwijs goedgekeurd. Dit betekent dat leraren binnen het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en speciaal onderwijs uren kunnen toevoegen aan hun registerdossier (via 'zelf een activiteit toevoegen').

Hiervoor is het nodig dat er een certificaat wordt uitgereikt aan docenten die deelnemen aan een zelfonderzoek. Niet alleen willen wij zo een gezamenlijk optreden naar buiten bewerkstelligen, maar op deze manier krijgen we door de centrale registratie, ook een beeld van de daadwerkelijke uitgifte. Dit beeld kunnen we weer gebruiken om kracht bij te zetten bij de aanvraag voor een hernieuwde erkenning voor volgend jaar. Want begin 2019 is er sprake van een migratie. Het vrijwillige register gaat dan over in het nieuwe verplichte register. Waarschijnlijk gaat dit betekenen dat wij hierin weer tot actie over moeten gaan. Vandaar nu een inventarisatie van jullie behoeften!

Wij horen graag van je als je met leraren werkt of dit als een potentiele doelgroep beschouwt. Onze vragen aan jou zijn:

Was je op de hoogte was van deze accreditatie? Ja/nee

Heb je wel eens een certificaat uitgereikt? Ja/nee

Wil je zelf ook tijd investeren in herregistratie? Ja/nee

 

Antwoorden mailen naar Adrienne: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

"Even stil om vooruit te gaan" Gefundeerde keuzes maken, vanuit balans, positiviteit en kracht weer in beweging komen of anders omgaan met stress. Dat levert veel op voor de werknemer en de werkgever. Als ervaren ZKMcoach, loopbaanbegeleider en trainer sta ik stil met mensen in organisaties bij hun persoonlijke- of loopbaanontwikkeling. Dit kan face to face en inmiddels ook via e-coaching. Vaak combineer ik de diepgang en inzichten die mensen krijgen vanuit de ZKM met praktische tools uit de MAF, een combinatie van Mindfulness en ACT en Focussen. Met als resultaat meer eigen regie, positiviteit en een zeer hoge klant tevredenheid. Vanuit mijn praktijk Mijander begeleid ik ruim 14 jaar mensen zowel individueel als in een groep bij hun persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en geef ik de MAF training. Stilstaan bij werk- functionerings- of levensvragen en vanuit hernieuwde inzichten weer in beweging komen. Ik spreek daarbij mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid en veerkracht. Het ZKM zelfonderzoek gebruik ik vaak als vertrekpunt bij loopbaanbegeleiding, outplacement trajecten of persoonlijke vragen. Klanten geven terug dat ze de ZKM een laagdrempelige concrete en effectieve werkwijze vinden. Specialisaties:ZKM volwassenen, ZKM jongeren, MAF trainer; het beste van Mindfulness ACT en Focussen, PPR (Persoonlijk Positie Repetoire), Voice Dialog, Loopbaanbegeleiding. Mijander werkt op een unieke locatie; De garage voor persoonlijk onderhoud. Je kan hier fysiek en mentaal terecht voor een APK of om de accu op te laden.In deze voormalige garage zijn twee bedrijven gevestigd; - ErgoFysio, praktijk voor fysiotherapie en dry needling- Mijander; praktijk voor persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en training Voor meer informatie: www.mijander.nl of mail naar info@mijander.nl          

Susanne is sinds 2007 ZKM-consultant® en als zelfstandige werkzaam. Susanne staat bekend als transparant en energiek. Door haar uitnodigende houding gaan mensen als vanzelf met haar in gesprek en begeleidt zij hen bij het ontrafelen van problemen. Haar natuurlijke talent is om zaken van verschillende kanten te belichten. Ze is op haar best als mensen of teams vast dreigen te lopen en op zoek zijn naar andere mogelijkheden. Susanne is in staat vanuit haar open mind en geloof in ieders persoonlijke talenten, mensen optimaal tot hun recht te laten komen. Haar veelzijdige ervaring en onderzoekende vaardigheden helpen bij het creëren van een ander perspectief. Susanne is afgestudeerd als bestuurskundige aan de Universiteit Twente, als inspecteur van politie aan de Nederlandse Politieacademie en als ZKM-consultant®. Ze heeft ervaring als sociaal wetenschappelijk beleidsonderzoeker, organisatie-adviseur en leidinggevende bij de Nederlandse politie. Ingewikkelde zaken vertaalt ze naar heldere communicatie. Sinds 2008 werkt zij als persoonlijk coachen als onderzoeker. In haar coaching werkt zij vanuit eigen ervaringen in de dagelijkse praktijk. De ZKM en PPR staan daarin centraal. Op basis hiervan ontdekken mensen zelf hun kwaliteiten, drijfveren en onbewuste gedragspatronen. Susanne gelooft niet in een ‘quickfix’ en neemt de tijd om te verdiepen en verankeren. Thema’s zijn: talentontwikkeling, teamcoaching, werkstress, loopbaanbegeleiding en leiderschapsontwikkeling. Voor meer informatie: www.susanneholtackers.nl   

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer