Is ZKM iets voor mij?

Iedereen ervaart in zijn leven wel eens persoonlijke vraagstukken en vragen gerelateerd aan studie en werk. Gewild of ongewild. Denk daarbij aan belangrijke keuzes en ingrijpende veranderingen die te maken hebben met familie, relaties, gezondheid, zingeving en loopbaan. Maar denk ook aan vragen over je eigen denken en doen, zoals hardnekkige overtuigingen en persoonlijke valkuilen.

Dikwijls lukt het je om deze wezenlijke vragen zelfstandig te beantwoorden. Maar wat nu als je er niet uitkomt, dat je merkt dat je steeds in dezelfde groef of situatie terecht komt waarin je je niet prettig voelt?

Misschien herken je dit:

 • Ik heb het gevoel dat ik vaak word ‘geleefd’ en wil eens stilstaan bij keuzes die ik maak, heb gemaakt of moet maken in werk of leven.
 • Ik wil mezelf beter leren kennen en meer zicht op mijn interne belemmeringen en twijfels waardoor ik bijvoorbeeld beter weet welke carrière ik nu echt ambieer.
 • Ik zoek naar een betere balans tussen werk en privé.
 • Ik stel hoge eisen aan mezelf en zou graag wat makkelijker willen zijn.
 • Ik vind het lastig om voor mezelf op te komen.
 • Ik kom in een neerwaartse spiraal terecht, ik ben moe en merk dat ik overspannen reageer.
 • Ik heb met een zware tegenslag (burn-out, echtscheiding, ziekte, overlijden) te maken gehad, waarmee ik om wil leren gaan.
 • Ik zit met een 20-30-40-50-60+ dilemma

Zo ja, dan is ZKM wellicht iets voor jou.

De ZKM (ZelfKonfrontatieMethode of ZelfKennisMethode) geeft in veel gevallen het inzicht dat je zoekt. Het is een bewezen methode en een dynamisch proces dat je zelf regisseert. In korte tijd ontstaat meer zelfinzicht zodat je stappen kunt zetten op weg naar échte verandering. Lees meer.

 

Wil je meer weten? Klik dan hier voor een digitale brochure over de ZKM.

Onder de naam Verte, bied ik Coaching en Traumatherapie. Bij Coaching begeleid ik mensen die vastlopen met werk of in hun persoonlijke leven. Vaak zijn dit mensen die hard werken en het beste willen voor iedereen om hen heen. Het zijn mensen die zichzelf vaak voorbijlopen, zodat bij hen vermoeidheid, stress en een gevoel van 'nooit klaar zijn' ontstaat. Bij Traumatherapie begeleid ik mensen die door een heftige gebeurtenis, moeilijke jeugd of trauma belemmering ervaren in hun leven. Die belemmering kan zowel op het werk als in het persoonlijk leven zijn." Door mijn begeleiding bij Coaching, onder andere d.m.v. de ZKM en door samen 'in de verte' te kijken naar het gewenste perspectief, ontstaat er een beweging naar verandering. Dit leidt ertoe dat iemand ontdekt wat hij of zij belangrijk vindt en de regie weer in eigen hand neemt. Je haalt, zeg maar, de 'verte' dichterbij. Hierdoor neemt de stress af, bewaak je je grenzen, ga je energiek en met plezier naar je werk en kom je met een gezonde vermoeidheid weer thuis." Door samen aan de slag te gaan met de Traumatherapie krijgen mensen de kans om een vastzittend trauma te verwerken. Hierdoor krijgen ze vaak letterlijk en figuurlijk weer ‘lucht’. Doordat het trauma ‘los’ komt, ontstaat er meer vrijheid om eigen keuzes te maken in plaats van je door je trauma te laten leiden." Wat drijft mij: "Ieder mens heeft mogelijkheden, potentie. Niemand hoeft zijn situatie zo te laten als die is. Dat is wat mij drijft. Door te onderzoeken wie je bent, wat je verlangens, overtuigingen, waarden en talenten en belemmeringen zijn, kun je opnieuw keuzes maken voor leven en werk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn blik op de verte kan richten en kan ontdekken wat zijn verlangen is. Als je blik op de verte helder is, dan is dat de eerste stap om jouw verte dichterbij te halen." Cliënten zeggen over mij: Zeer ervaren en deskundig, straalt rust uit, hoort het verhaal achter het verhaal, ziet wat je niet zegt. Lichtvoetig, warme vakvrouw met een groot hart.  

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer