Legenda

©
 
lid heeft de opleiding afgerond en de certificering verkregen

 
lid werkt conform het ZKM Vereniging kwaliteitssysteem en heeft de ZKM Vereniging kwaliteitsregistratie verkregen

Studerenden

De ontwikkeling van de individuele mens heeft mij altijd geboeid. Een inspiratiebron voor mij vormen de grote verhalen; mythen, sprookjes en legenden die een reflectie zijn van onze persoonlijke verhalen. Wat is de verhaallijn, of de rode draad die keuzes in jouw leven en werk tot dusver hebben bepaald? Elke mens creëert en leeft immers zijn eigen verhaal met periodes van groei en bloei en fases van stagnatie en crisis. Mijn uitdaging is het om jou op moeilijke momenten te ondersteunen, zodat je je kracht weer hervindt en je vervolgens in staat bent om zelf weer sturing en zin te geven aan je loopbaan en levensloop. Ik ben opgeleid als loopbaanbegeleider en coach en ben afgestudeerd als religiewetenschapper op het gebied van zingeving, identiteit en het levensverhaal. Sinds 2004 begeleid ik mensen op individuele basis en maak daarbij gebruik van reguliere en creatieve methodieken. Een van de methodieken is de ZelfKennisMethode (ZKM); een kortdurend intensief zelfonderzoek waarbij het levensverhaal het uitgangspunt vormt.  Mijn werkwijze is ontwikkelings- en resultaatgericht en wij werken samen vanuit een gelijkwaardige positie; jij bent de expert op het gebied van je eigen leven en ik ben de specialist in de toepassing van de methodieken. Ik ondersteun bij hulpvragen op het gebied van je persoonlijk functioneren, bij het bewust worden van wie je bent, welke keuzes je hebt gemaakt op grond van welke talenten en je mogelijkheden, en op het gebied van zingevingsvragen. Ik inspireer je bij het scheppen van een nieuw perspectief en de vertaalslag naar een verhaal; een nieuwe werkelijkheid die zin geeft aan je loopbaan en levensloop. Ik maak deel uit van de interne coachpool Amsterdam UMC en begeleid ook mensen vanuit eigen praktijk. Je kunt me bellen (06-36427156) of mailen (irenevanbussel@gmail.com) voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.   

"Even stilstaan om vooruit te gaan"Dat kan prachtig mbv ZKM. Gefundeerde keuzes maken, vanuit balans, positiviteit en kracht weer in beweging komen of anders omgaan met stress. Dat levert veel op voor jou persoonlijk, als werknemer en voor de werkgever.  "inspirerend, persoonlijk, en resultaatgericht," dat is hoe klanten mij omschrijven. Ruim 17 jaar werk ik met de ZKM. Vaak combineer ik de diepgang en inzichten die mensen krijgen vanuit de ZKM met praktische tools uit de MAF training, een combinatie van Mindfulness, ACT en Focussen. Met als resultaat meer eigen regie, positiviteit en een zeer hoge klant tevredenheid. Vanuit mijn praktijk Mijander begeleid ik werknemers metname uit onderwijs, overheid en artsen bij hun persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en geef ik de MAF training. Stilstaan bij werk- functionerings- of levensvragen en vanuit hernieuwde inzichten weer in beweging komen. Ik spreek daarbij mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid en veerkracht. Het ZKM zelfonderzoek gebruik ik graag als vertrekpunt bij loopbaanbegeleiding, outplacement trajecten of persoonlijke vragen. Klanten geven terug dat ze de ZKM een laagdrempelige concrete en effectieve werkwijze vinden. Specialisaties:ZKM volwassenen, ZKM jongeren, MAF trainer; het beste van Mindfulness ACT en Focussen, PPR (Persoonlijk Positie Repetoire), Voice Dialog, Loopbaanbegeleiding. Mijander werkt op een unieke locatie; De garage voor persoonlijk onderhoud. Je kan hier fysiek en mentaal terecht voor een APK of om de accu op te laden.In deze voormalige garage zijn twee bedrijven gevestigd; - ErgoFysio, praktijk voor Fysiotherapie en Ergonomisch advies- Mijander; praktijk voor persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en training Voor meer informatie: www.mijander.nl of mail naar info@mijander.nl          

De ZKM is voor mij 'op een elegante en veilige manier ontdekken wat jou boeit en tegenhoudt'. Zodat je daarna stappen kunt maken om nieuwe (onbekende) terreinen te ontdekken. Ik werk met verschillende methodieken en media, en jouw leerstijl staat centraal. We stellen samen een traject op maat op: Waar en wanneer leer en reflecteer jij? Ik ben psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP,  ingeschreven in het register van  A&O.  Ik begeleid mensen die psychische problemen hebben op of door het werk. Mijn specialisme is burnout- en stressklachten. Het uitgangspunt bij de begeleiding is dat een ontregelde fysiologie lichamelijke en psychische klachten veroorzaakt. Deze fysiologische ontregeling ontstaat meestal door roofbouw. Als iemand bij mij komt is hij/zij vaak langdurig mentaal en lichamelijk overbelast geweest. Bij de begeleiding richt ik me op vier niveaus: lichamelijk, gedragsmatig, emotioneel en mentaal. Veel aandacht is er daarbij voor de noodzakelijke balans tussen belasting en herstel en dat je weer voelt wat het verschil tussen inspanning en ontspanning is.  De ZKM zet ik in als het nodig is om de onderliggende patronen helder te krijgen: Waarom doe je zoals je doet? Wat zijn meewerkende en/of tegenwerkende krachten? Als je daar meer zicht op hebt kan er nagegaan worden welke relatie dit heeft met de beginvraag. Als deze relatie duidelijk is, kan er naar het gewenste doel toegewerkt worden en kunnen er gerichter en makkelijker keuzes gemaakt worden. De ZKM helpt je dan om een goede volgende stap te maken.  

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer