Video's en artikelen over ZKM

 

Effectiviteit van de ZKM

In de volgende publicaties wordt onderzoek gepresenteerd waaruit de effectiviteit van de ZKM blijkt:

 • Van Geelen, S.M., Fuchs, C.E., Sinnema, G., Van de Putte, E.M., Van Geel, R., Hermans, H.J.M., & Kuis, W. (2011). Self-investigation in adolescent chronic fatigue syndrome: Narrative changes and health improvement.Patient Education and Counseling, 83, 227-233.  
 • Van Huijgevoort, T. (2005). De kracht van het zelfverhaal in revalidatie: Narratief onderzoek naar verwerkingsprocessen bij mensen met een visuele beperking. Proefschrift, Radboud Universiteit Nijmegen.
 • Anke Abels en Margreet Poulie (2015) hebben een artikel gepubliceerd over: cliënttevredenheid en ervaren effectiviteit van het ZKM proces. De ZKM beroepsvereniging onderzoekt bij haar klanten tevredenheid en effectiviteit. LEES VERDER

 

 Het artikel over de ZKM in Psychologie Magazine van juni 2015 komt voort uit een Interview met Hubert Hermans. Deze video is te bekijken op Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=QMsOxv4w784

De ZKM is voor mij 'op een elegante en veilige manier ontdekken wat jou boeit en tegenhoudt'. Zodat je daarna stappen kunt maken om nieuwe (onbekende) terreinen te ontdekken. Ik werk met verschillende methodieken en media, en jouw leerstijl staat centraal. We stellen samen een traject op maat op: Waar en wanneer leer en reflecteer jij? Ik ben psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP,  ingeschreven in het register van  A&O.  Ik begeleid mensen die psychische problemen hebben op of door het werk. Mijn specialisme is burnout- en stressklachten. Het uitgangspunt bij de begeleiding is dat een ontregelde fysiologie lichamelijke en psychische klachten veroorzaakt. Deze fysiologische ontregeling ontstaat meestal door roofbouw. Als iemand bij mij komt is hij/zij vaak langdurig mentaal en lichamelijk overbelast geweest. Bij de begeleiding richt ik me op vier niveaus: lichamelijk, gedragsmatig, emotioneel en mentaal. Veel aandacht is er daarbij voor de noodzakelijke balans tussen belasting en herstel en dat je weer voelt wat het verschil tussen inspanning en ontspanning is.  De ZKM zet ik in als het nodig is om de onderliggende patronen helder te krijgen: Waarom doe je zoals je doet? Wat zijn meewerkende en/of tegenwerkende krachten? Als je daar meer zicht op hebt kan er nagegaan worden welke relatie dit heeft met de beginvraag. Als deze relatie duidelijk is, kan er naar het gewenste doel toegewerkt worden en kunnen er gerichter en makkelijker keuzes gemaakt worden. De ZKM helpt je dan om een goede volgende stap te maken.  

Onder de naam Verte, bied ik Coaching en Traumatherapie. Bij Coaching begeleid ik mensen die vastlopen met werk of in hun persoonlijke leven. Vaak zijn dit mensen die hard werken en het beste willen voor iedereen om hen heen. Het zijn mensen die zichzelf vaak voorbijlopen, zodat bij hen vermoeidheid, stress en een gevoel van 'nooit klaar zijn' ontstaat. Bij Traumatherapie begeleid ik mensen die door een heftige gebeurtenis, moeilijke jeugd of trauma belemmering ervaren in hun leven. Die belemmering kan zowel op het werk als in het persoonlijk leven zijn." Door mijn begeleiding bij Coaching, onder andere d.m.v. de ZKM en door samen 'in de verte' te kijken naar het gewenste perspectief, ontstaat er een beweging naar verandering. Dit leidt ertoe dat iemand ontdekt wat hij of zij belangrijk vindt en de regie weer in eigen hand neemt. Je haalt, zeg maar, de 'verte' dichterbij. Hierdoor neemt de stress af, bewaak je je grenzen, ga je energiek en met plezier naar je werk en kom je met een gezonde vermoeidheid weer thuis." Door samen aan de slag te gaan met de Traumatherapie krijgen mensen de kans om een vastzittend trauma te verwerken. Hierdoor krijgen ze vaak letterlijk en figuurlijk weer ‘lucht’. Doordat het trauma ‘los’ komt, ontstaat er meer vrijheid om eigen keuzes te maken in plaats van je door je trauma te laten leiden." Wat drijft mij: "Ieder mens heeft mogelijkheden, potentie. Niemand hoeft zijn situatie zo te laten als die is. Dat is wat mij drijft. Door te onderzoeken wie je bent, wat je verlangens, overtuigingen, waarden en talenten en belemmeringen zijn, kun je opnieuw keuzes maken voor leven en werk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn blik op de verte kan richten en kan ontdekken wat zijn verlangen is. Als je blik op de verte helder is, dan is dat de eerste stap om jouw verte dichterbij te halen." Cliënten zeggen over mij: Zeer ervaren en deskundig, straalt rust uit, hoort het verhaal achter het verhaal, ziet wat je niet zegt. Lichtvoetig, warme vakvrouw met een groot hart.  

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer