ZKM Opleiding W&Z

ZKM Opleiding W & Z

 

 

Opleiding Zelfkonfrontatiemethode en Waarderingstheorie

Een opleiding die je leert een ander te begrijpen en je persoonlijk pakt

 

 

De ZKM

De Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) is een innovatieve, relationele methodiek die de cliënt in een veranderingstraject een actieve en gelijkwaardige rol geeft.
De veranderingen worden in een relatief korte tijd bewerkstelligd.
De cliënt en de ZKM-consultant® doorlopen samen een diepgaande, gestructureerde procedure die uit meerdere gesprekken en onderzoeksmomenten bestaat.
De cliënt neemt hierin een ‘duik’ in zijn belangrijke ervaringen in het verleden en heden en anticipeert op zijn toekomst.

De opleiding

Als student profiteer je van een opleiding die theorie en praktijk nauw op elkaar laat aansluiten. De bedenker van de ZKM, Hubert Hermans, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit, doceert nog steeds vol overgave de theorie. Dat wat je leert, pas je meteen in de praktijk toe. En niet in de laatste plaats op jezelf! Dit proces start met een leerzelfonderzoek aan het begin van de opleiding bij een van de docenten.

De opleiding bestaat uit een basismodule en een specialisatiejaar.

Je leert grondig om de ZKM professioneel uit te voeren. Consultants zijn werkzaam als bijvoorbeeld coach, loopbaanadviseur, (kinder)psycholoog, (ortho)pedagoog, psychotherapeut, leerlingbegeleider en wetenschappelijk onderzoeker.

De studiebijeenkomsten vinden plaats in of rond Nijmegen.

Een cursist:
“Ik vond iedere bijeenkomst weer inspirerend en intensief. Veel geleerd. Niet alleen over de ZKM en waarderingstheorie, maar ook over mezelf. Een goede balans tussen verdiepende theorie, gesprekken oefenen, de methode zelf ondergaan en opdrachten. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”
Roos Awater

Geïnteresseerd? Neem contact op voor informatie of een oriënterend gesprek.