ZKM Opleiding W&Z

ZKM Opleiding W & Z

 

 

Opleiding Zelfkonfrontatiemethode en Waarderingstheorie

Een opleiding die je leert een ander te begrijpen en je persoonlijk pakt

Nieuwsbrief 2018-16 gezamenlijke nieuwsbrief opleidingen bij- nascholing 2019 

 

De ZKM

De Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) is een innovatieve, relationele methodiek die de cliënt in een veranderingstraject een actieve en gelijkwaardige rol geeft.
De veranderingen worden in een relatief korte tijd bewerkstelligd.
De cliënt en de ZKM-consultant® doorlopen samen een diepgaande, gestructureerde procedure die uit meerdere gesprekken en onderzoeksmomenten bestaat.
De cliënt neemt hierin een ‘duik’ in zijn belangrijke ervaringen in het verleden en heden en anticipeert op zijn toekomst.

De opleiding

Als student profiteer je van een opleiding die theorie en praktijk nauw op elkaar laat aansluiten. De bedenker van de ZKM, Hubert Hermans, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit, doceert nog steeds vol overgave de theorie. Dat wat je leert, pas je meteen in de praktijk toe. En niet in de laatste plaats op jezelf! Dit proces start met een leerzelfonderzoek aan het begin van de opleiding bij een van de docenten.

De opleiding bestaat uit een basismodule en een specialisatiejaar.

Je leert grondig om de ZKM professioneel uit te voeren. Consultants zijn werkzaam als bijvoorbeeld coach, loopbaanadviseur, (kinder)psycholoog, (ortho)pedagoog, psychotherapeut, leerlingbegeleider en wetenschappelijk onderzoeker.

De studiebijeenkomsten vinden plaats in of rond Nijmegen.

Een cursist:
“Ik vond iedere bijeenkomst weer inspirerend en intensief. Veel geleerd. Niet alleen over de ZKM en waarderingstheorie, maar ook over mezelf. Een goede balans tussen verdiepende theorie, gesprekken oefenen, de methode zelf ondergaan en opdrachten. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”
Roos Awater

Geïnteresseerd? Neem contact op voor informatie of een oriënterend gesprek.

 

 

De ZKM is een prachtige methode die echt van binnenuit verandering en beweging brengt. Voor mijn vaak hoogbegaafde en/of hoog-sensitieve klanten is de aandacht voor de onderliggende gevoelens, voor hun levensverhaal, de ordening en het ontdekken van de rode draad in een gelijkwaardig contact een manier om weer grip te krijgen. Ik werk ook met de Zelfverbinders van Essenceiam, een op de ZKM gebaseerde tool, daarmee zoom je in op een thema; Werk of Vitaliteit. Snel, kort en grondig. De Zelfverbinder Werkfit kan ook ingezet worden ten behoeve van Werkfit-trajecten (UWV).  De compacte ZelfReflector van Medina gericht op Zingeving en Levenskunst sluiten aan bij de zingevingsvragen die mijn klanten bezighouden en kan richting geven in de zoektocht naar betekenis. Naast de tools vanuit de narratieve psychologie en de ZKM, maak ik ook gebruik van de positieve psychologie, opstellingen, voice dialogue, kernkwadrant, steeds met een oplossingsgerichte insteek. Ik maak daarbij ook graag gebruik van Blended coaching, De combinatie van de interne dialoog en zelfreflectie in wisselwerking met dialoog met een coach stimuleert de ontwikkeling enorm! Regelmatig organiseer ik leuke en interessante workshops in Breda; De kunst van zelfreflectie, Een duik in jezelf! Themagericht: keuzes maken, conflicten, hoogbegaafdheid, perfectionisme, hoog-sensitiviteit en meer..... Met andere ZKM coaches met een hart voor onderwijs zet ik mij in om het zelfonderzoek meer bekendheid te geven als professionaliseringsactiviteit voor leraren.  Neem eens een kijkje op: https://www.talenteerjezelf.com/  

"Even stil om vooruit te gaan" Gefundeerde keuzes maken, vanuit balans, positiviteit en kracht weer in beweging komen of anders omgaan met stress. Dat levert veel op voor de werknemer en de werkgever. Als ervaren ZKMcoach, loopbaanbegeleider en trainer sta ik stil met mensen in organisaties bij hun persoonlijke- of loopbaanontwikkeling. Dit kan face to face en inmiddels ook via e-coaching. Vaak combineer ik de diepgang en inzichten die mensen krijgen vanuit de ZKM met praktische tools uit de MAF, een combinatie van Mindfulness en ACT en Focussen. Met als resultaat meer eigen regie, positiviteit en een zeer hoge klant tevredenheid. Vanuit mijn praktijk Mijander begeleid ik ruim 14 jaar mensen zowel individueel als in een groep bij hun persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en geef ik de MAF training. Stilstaan bij werk- functionerings- of levensvragen en vanuit hernieuwde inzichten weer in beweging komen. Ik spreek daarbij mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid en veerkracht. Het ZKM zelfonderzoek gebruik ik vaak als vertrekpunt bij loopbaanbegeleiding, outplacement trajecten of persoonlijke vragen. Klanten geven terug dat ze de ZKM een laagdrempelige concrete en effectieve werkwijze vinden. Specialisaties:ZKM volwassenen, ZKM jongeren, MAF trainer; het beste van Mindfulness ACT en Focussen, PPR (Persoonlijk Positie Repetoire), Voice Dialog, Loopbaanbegeleiding. Mijander werkt op een unieke locatie; De garage voor persoonlijk onderhoud. Je kan hier fysiek en mentaal terecht voor een APK of om de accu op te laden.In deze voormalige garage zijn twee bedrijven gevestigd; - ErgoFysio, praktijk voor fysiotherapie en dry needling- Mijander; praktijk voor persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en training Voor meer informatie: www.mijander.nl of mail naar info@mijander.nl          

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer