ZKM Opleiding W&Z

ZKM Opleiding W & Z

 

 

Opleiding Zelfkonfrontatiemethode en Waarderingstheorie

Een opleiding die je leert een ander te begrijpen en je persoonlijk pakt

Nieuwsbrief 2018-16 gezamenlijke nieuwsbrief opleidingen bij- nascholing 2019 

 

De ZKM

De Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) is een innovatieve, relationele methodiek die de cliënt in een veranderingstraject een actieve en gelijkwaardige rol geeft.
De veranderingen worden in een relatief korte tijd bewerkstelligd.
De cliënt en de ZKM-consultant® doorlopen samen een diepgaande, gestructureerde procedure die uit meerdere gesprekken en onderzoeksmomenten bestaat.
De cliënt neemt hierin een ‘duik’ in zijn belangrijke ervaringen in het verleden en heden en anticipeert op zijn toekomst.

De opleiding

Als student profiteer je van een opleiding die theorie en praktijk nauw op elkaar laat aansluiten. De bedenker van de ZKM, Hubert Hermans, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit, doceert nog steeds vol overgave de theorie. Dat wat je leert, pas je meteen in de praktijk toe. En niet in de laatste plaats op jezelf! Dit proces start met een leerzelfonderzoek aan het begin van de opleiding bij een van de docenten.

De opleiding bestaat uit een basismodule en een specialisatiejaar.

Je leert grondig om de ZKM professioneel uit te voeren. Consultants zijn werkzaam als bijvoorbeeld coach, loopbaanadviseur, (kinder)psycholoog, (ortho)pedagoog, psychotherapeut, leerlingbegeleider en wetenschappelijk onderzoeker.

De studiebijeenkomsten vinden plaats in of rond Nijmegen.

Een cursist:
“Ik vond iedere bijeenkomst weer inspirerend en intensief. Veel geleerd. Niet alleen over de ZKM en waarderingstheorie, maar ook over mezelf. Een goede balans tussen verdiepende theorie, gesprekken oefenen, de methode zelf ondergaan en opdrachten. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”
Roos Awater

Geïnteresseerd? Neem contact op voor informatie of een oriënterend gesprek.

 

 

Susanne is sinds 2007 ZKM-consultant® en als zelfstandige werkzaam. Susanne staat bekend als transparant en energiek. Door haar uitnodigende houding gaan mensen als vanzelf met haar in gesprek en begeleidt zij hen bij het ontrafelen van problemen. Haar natuurlijke talent is om zaken van verschillende kanten te belichten. Ze is op haar best als mensen of teams vast dreigen te lopen en op zoek zijn naar andere mogelijkheden. Susanne is in staat vanuit haar open mind en geloof in ieders persoonlijke talenten, mensen optimaal tot hun recht te laten komen. Haar veelzijdige ervaring en onderzoekende vaardigheden helpen bij het creëren van een ander perspectief. Susanne is afgestudeerd als bestuurskundige aan de Universiteit Twente, als inspecteur van politie aan de Nederlandse Politieacademie en als ZKM-consultant®. Ze heeft ervaring als sociaal wetenschappelijk beleidsonderzoeker, organisatie-adviseur en leidinggevende bij de Nederlandse politie. Ingewikkelde zaken vertaalt ze naar heldere communicatie. Sinds 2008 werkt zij als persoonlijk coachen als onderzoeker. In haar coaching werkt zij vanuit eigen ervaringen in de dagelijkse praktijk. De ZKM en PPR staan daarin centraal. Op basis hiervan ontdekken mensen zelf hun kwaliteiten, drijfveren en onbewuste gedragspatronen. Susanne gelooft niet in een ‘quickfix’ en neemt de tijd om te verdiepen en verankeren. Thema’s zijn: talentontwikkeling, teamcoaching, werkstress, loopbaanbegeleiding en leiderschapsontwikkeling. Voor meer informatie: www.susanneholtackers.nl   

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer