ZKM Opleiding W&Z

ZKM Opleiding W & Z

 

 

Opleiding Zelfkonfrontatiemethode en Waarderingstheorie

Een opleiding die je leert een ander te begrijpen en je persoonlijk pakt

 

 

De ZKM

De Zelfkonfrontatiemethode (ZKM) is een innovatieve, relationele methodiek die de cliënt in een veranderingstraject een actieve en gelijkwaardige rol geeft.
De veranderingen worden in een relatief korte tijd bewerkstelligd.
De cliënt en de ZKM-consultant® doorlopen samen een diepgaande, gestructureerde procedure die uit meerdere gesprekken en onderzoeksmomenten bestaat.
De cliënt neemt hierin een ‘duik’ in zijn belangrijke ervaringen in het verleden en heden en anticipeert op zijn toekomst.

De opleiding

Als student profiteer je van een opleiding die theorie en praktijk nauw op elkaar laat aansluiten. De bedenker van de ZKM, Hubert Hermans, emeritus hoogleraar aan de Radboud Universiteit, doceert nog steeds vol overgave de theorie. Dat wat je leert, pas je meteen in de praktijk toe. En niet in de laatste plaats op jezelf! Dit proces start met een leerzelfonderzoek aan het begin van de opleiding bij een van de docenten.

De opleiding bestaat uit een basismodule en een specialisatiejaar.

Je leert grondig om de ZKM professioneel uit te voeren. Consultants zijn werkzaam als bijvoorbeeld coach, loopbaanadviseur, (kinder)psycholoog, (ortho)pedagoog, psychotherapeut, leerlingbegeleider en wetenschappelijk onderzoeker.

De studiebijeenkomsten vinden plaats in of rond Nijmegen.

Een cursist:
“Ik vond iedere bijeenkomst weer inspirerend en intensief. Veel geleerd. Niet alleen over de ZKM en waarderingstheorie, maar ook over mezelf. Een goede balans tussen verdiepende theorie, gesprekken oefenen, de methode zelf ondergaan en opdrachten. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”
Roos Awater

Geïnteresseerd? Neem contact op voor informatie of een oriënterend gesprek.

 

 

"Even stilstaan om vooruit te gaan"Dat kan prachtig mbv ZKM. Gefundeerde keuzes maken, vanuit balans, positiviteit en kracht weer in beweging komen of anders omgaan met stress. Dat levert veel op voor jou persoonlijk, als werknemer en voor de werkgever.  "inspirerend, persoonlijk, en resultaatgericht," dat is hoe klanten mij omschrijven. Ruim 17 jaar werk ik met de ZKM. Vaak combineer ik de diepgang en inzichten die mensen krijgen vanuit de ZKM met praktische tools uit de MAF training, een combinatie van Mindfulness, ACT en Focussen. Met als resultaat meer eigen regie, positiviteit en een zeer hoge klant tevredenheid. Vanuit mijn praktijk Mijander begeleid ik werknemers metname uit onderwijs, overheid en artsen bij hun persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en geef ik de MAF training. Stilstaan bij werk- functionerings- of levensvragen en vanuit hernieuwde inzichten weer in beweging komen. Ik spreek daarbij mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid en veerkracht. Het ZKM zelfonderzoek gebruik ik graag als vertrekpunt bij loopbaanbegeleiding, outplacement trajecten of persoonlijke vragen. Klanten geven terug dat ze de ZKM een laagdrempelige concrete en effectieve werkwijze vinden. Specialisaties:ZKM volwassenen, ZKM jongeren, MAF trainer; het beste van Mindfulness ACT en Focussen, PPR (Persoonlijk Positie Repetoire), Voice Dialog, Loopbaanbegeleiding. Mijander werkt op een unieke locatie; De garage voor persoonlijk onderhoud. Je kan hier fysiek en mentaal terecht voor een APK of om de accu op te laden.In deze voormalige garage zijn twee bedrijven gevestigd; - ErgoFysio, praktijk voor Fysiotherapie en Ergonomisch advies- Mijander; praktijk voor persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en training Voor meer informatie: www.mijander.nl of mail naar info@mijander.nl          

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer