Inmiddels heeft de NOBCO aan de Jaardag 2018 onder kenmerk 181116-ZKM-059 4 PE-uren toegekend.

 

 

Locatie Jaardag 2 november: 

 Antropia Congrescentrum te Driebergen (centraal gelegen bij Station Driebergen-Zeist en de A12.)

  

programma Jaardag 2 november 

 

Informatie over de sprekers en workshops

 

Huub Buijssen  is psychogerontoloog, GZ-psycholoog en klinisch psycholoog. Hij schreef/redigeerde ruim 40 boeken, onder andere over traumaopvang in zorg en/of welzijn, depressie, dementie en Alzheimer en de methode coachende gespreksvoering. Daarnaast ontwikkelt Huub Buijssen ook e-learning trainingen.

 

Hubert Hermans is voor ons welbekend als grondlegger van de de dialogical-self theory en de ZKM.

Hubert is emeritus hoogleraar in de persoonlijkheidsleer aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Hij heeft recent zijn nieuwste boek afgerond, Society in the Self (april 2018)

 

Margreet Poulie kennen we als ZKM-er van het eerste uur en tevens actief lid van de vereniging. In de ochtend introduceert zij kort de nieuwste ontwikkeling voortkomend uit de ZKM, my Insight Out, waarbij persoonlijke ervaringen worden gematcht met ervaringen van andere mensen

 

Workshop 1 Het werken met metaforen en verhalen bij verlies.

                        Floortje Agema

In deze workshop laat Floortje je ervaren wat de kracht is van symbolen en verhalen bij verlies. Ze deelt haar ervaring in het schrijven van metaforische verhalen voor mensen die afscheid namen en laat je zelf ervaren hoe het is om te werken met een beeld. Hou je van verhalen en gedichten en ben je benieuwd hoe je dit (nog meer) toe kunt passen in je werk? Je bent van harte welkom.

Floortje werk als ritueelbegeleider, mortuariummedewerker en begeleider bij rouw en verlies. Daarbij heeft zij vele gezinnen mogen begeleiden op weg naar en tijdens het afscheid.

 

 

Workshop 2 Traumatisch verlies: fragmentatie en integratie.

                        Riet Fiddelaers – Jaspers

Als mensen worden geconfronteerd met een ingrijpend verlies in hun leven (ernstige ziekte, overlijden, echtscheiding, enz) kunnen ze worden overspoeld door emoties. Die kunnen zo overweldigend zijn dat het niet te verduren is. Ze moeten vanbinnen maatregelen nemen om te kunnen overleven. Daarbij worden de pijnlijke gevoelens en de herinneringen afgesplitst en achter slot en grendel gedaan. Dit werkt op de korte termijn maar op de lange duur is deze beschermingsmaatregel niet meer productief. De verlieservaring blijft in een ‘bevroren’ toestand en belemmert de persoonlijke groei. Dit wordt gestolde rouw genoemd.

In haar workshop gaat Riet Fiddelaers-Jaspers in op dit verschijnsel, licht ze dit toe met voorbeelden uit de praktijk en deelt ze met de deelnemers hoe ze werkt met cliënten om weer contact te krijgen met de afgesplitste delen.

In haar huidige werk, zowel als trainer, supervisor, coach en therapeut, staat Riet naast mensen om de impact van verlies en trauma in hun leven te onderzoeken en hierin een stap te zetten.

 

 

Workshop 3 Verlies en groei: Loslaten en je eigen weg weer vinden met behulp van my Insight Out, een nieuwe digitale ZKM toepassing voor zelf-coaching en coachen op afstand.

                        Margreet Poulie en Mirjam Zoestbergen      

Om iets los te laten waar je aan gehecht bent, moet je iets 'doen' of juist 'niet meer doen'. Soms wordt je door omstandigheden gedwongen iets los te laten, in andere gevallen weet je ergens dat het gezonder of wijzer zou zijn om iets los te laten, maar je doet het niet.  Wat maakt dat je het vast wil houden?

Voor kenners van de ZKM een mooi onderwerp voor zelfonderzoek. In de workshop kunnen deelnemers ervaren dat ze met een nieuwe digitale ontwikkeling in de ZKM, my Insight Out,  dit zelfonderzoek in de tijd van de workshop kunnen doen.

Je onderzoekt in de workshop een verlangen naar iets los laten wat je toch moeilijk vindt, of je ergernis / verdriet over iets dat je is afgenomen. De uitkomsten motiveren op een natuurlijke manier, tot 'the next step of learning' gemotiveerd een eigen weg weer vinden.

Wil je dat ervaren? Breng voor deze workshop een eigen laptop mee!                       

 

 

Workshop 4 Hoe jongeren zich verschansen, over jongeren en verlies.

                        Gijs Visser

Voor jongeren kan praten over verlies soms lastiger zijn dan voor volwassenen. Wanneer je met jongeren werkt rond verliessituaties, is het vaak helpend om dit te doen met behulp van concrete beelden. Gijs Visser ontwikkelde een methodiek rond de metafoor van het kasteel. De muren ophogen, de ophaalbrug omhoog doen en de poort in het slot gooien herkennen jongeren heel goed. Tijdens deze workshop zal Gijs de deelnemers laten ervaren hoe hij, gebruik makend van beelden, jongeren kan helpen.

Gijs werkt als verliesbegeleider bij Praktijk GO! en als verliescoach voor de Ruud van Nistelrooy Foundation.  Daarnaast is hij opleider bij opleidingen van Land van Rouw.

Gijs heeft veel ervaring met jongeren, jong volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

 

Aanmelding en kosten

 

Aanmelden kan in drie stappen. Doe dit vóór 7 oktober om gebruik te maken van de Early-bird korting en jezelf en/of je introducé van een plek te verzekeren!

 

 1. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v.: aanmelding jaardag 2018
 2. Zet in de mail (kopieer eventueel onderstaande stukje en vul aan):

*          Naam en factuuradres;

*          ZKM lid: ja / nee (introducé)

*          Workshop voorkeur 1 (naam en/of nummer van de workshop)

*          Workshop voorkeur 2 (naam en/of nummer van de workshop)

*          Accreditatie NIP: ja / nee

 1. Maak je aanmelding definitief met de betaling. Betalen kan via overschrijving op bankrekening NL51 RABO 0322375533 van de Rabobank (Eindhoven) t.n.v. vereniging voor ZKM- Vereniging, ovv naam, evt. naam introducé, deelname Jaardag.

 Kosten (inclusief heerlijke lunch en indien gewenst accreditatie NIP)

 

-€ 85,- tarief voor leden

-€ 75,- tarief voor vroegboekers (aanmelding op of vóór 7 oktober) en introducés

 

Facturen worden achteraf verstuurd door TPP (het administratiekantoor).

 

 

Wij hopen op een verbindende en inspirerende dag!

 

Jaardagcommissie 2018:

 

Rita Verduin

Peter Zandvliet

Ela van Hoogstraten

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 2 november Jaardag 2018

Aankondiging:

 ZKM Jaardag 2 november 2018        

Thema: Verlies en Groei

 

Reserveer deze dag in je agenda en meld je nu al aan!

Tip: doe dit snel en profiteer van de Early Bird korting!

 

datum: Vrijdag 2 november 2018 van 9.30 tot ongeveer 16.30 uur.

locatie: Antropia Congrescentrum te Driebergen (Een prachtige locatie, zeer centraal gelegen

            naast Station Driebergen-Zeist en de A-12.)

 

Verlies en Groei

Of je nu jong of oud bent,

of je werkt met jongeren of volwassenen,

of je werkt bij organisaties of thuis bent,

Iedereen komt in aanraking met verlies.

 

Verlies van ouderen, verlies van kinderen,

verlies van baan, verlies van gezondheid,

verlies aan de dood, verlies aan het leven,

verlies van woonomgeving,

verlies van herinneringen, verlies van de toekomst….

 

Tijdens de ZKM-jaardag onderzoeken we de vele gezichten van verlies en de mogelijkheden tot groei. Want daar waar iets losgelaten wordt, ontstaat weer ruimte voor nieuwe ervaringen.

Hoe kunnen we hiermee omgaan? Welke plaats nemen Verlies en Groei in bij de ZKM?

 

Wij kunnen vast onthullen, dat …

…. Huub Buijssen (psychogerontoloog en GZ-psycholoog en auteur van meer dan 40 boeken) ons helpt met het onderzoeken van het thema…

…. dat Hubert Hermans het thema zal verbinden aan de ZKM en het gedachtengoed van de Dialogical-Self…

…. dat er voor diverse doelgroepen, prachtige workshops worden aangeboden, o.a. van Riet Fiddelaers-Jaspers

…. en dat Margreet Poulie met een sneak preview komt van de jongste ZKM-toepassing: de compacte “ZKM 24/7” in de vorm van “my Insight-out”.

 

Aanmelding en kosten:

De aanmelding is nu reeds open! Geef je op door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v.: aanmelden jaardag 2018

Doe dit vóór 10 september om gebruik te maken van de Early-bird korting en jezelf en/of je introducé van een plek te verzekeren!

 

Kosten (inclusief heerlijke lunch en indien gewenst accreditatie NIP)

-€ 85,- leden

-€ 75,- vroegboekers (aanmelding op of voor 10 september) en introducés.

Eind augustus volgt een aankondiging met de volledige programma-informatie.

 

Wij hopen op een verbindende en inspirerende dag!

 

Jaardagcommissie 2018:

Rita Verduin

Peter Zandvliet

Ela van Hoogstraten

 

De ZKM is een prachtige methode die echt van binnenuit verandering en beweging brengt. Voor mijn vaak hoogbegaafde en/of hoog-sensitieve klanten is de aandacht voor de onderliggende gevoelens, voor hun levensverhaal, de ordening en het ontdekken van de rode draad in een gelijkwaardig contact een manier om weer grip te krijgen. Ik werk ook met de Zelfverbinders van Essenceiam, een op de ZKM gebaseerde tool, daarmee zoom je in op een thema; Werk of Vitaliteit. Snel, kort en grondig. De Zelfverbinder Werkfit kan ook ingezet worden ten behoeve van Werkfit-trajecten (UWV).  De compacte ZelfReflector van Medina gericht op Zingeving en Levenskunst sluiten aan bij de zingevingsvragen die mijn klanten bezighouden en kan richting geven in de zoektocht naar betekenis. Naast de tools vanuit de narratieve psychologie en de ZKM, maak ik ook gebruik van de positieve psychologie, opstellingen, voice dialogue, kernkwadrant, steeds met een oplossingsgerichte insteek. Ik maak daarbij ook graag gebruik van Blended coaching, De combinatie van de interne dialoog en zelfreflectie in wisselwerking met dialoog met een coach stimuleert de ontwikkeling enorm! Regelmatig organiseer ik leuke en interessante workshops in Breda; De kunst van zelfreflectie, Een duik in jezelf! Themagericht: keuzes maken, conflicten, hoogbegaafdheid, perfectionisme, hoog-sensitiviteit en meer..... Met andere ZKM coaches met een hart voor onderwijs zet ik mij in om het zelfonderzoek meer bekendheid te geven als professionaliseringsactiviteit voor leraren.  Neem eens een kijkje op: https://www.talenteerjezelf.com/  

Susanne is sinds 2007 ZKM-consultant® en als zelfstandige werkzaam. Susanne staat bekend als transparant en energiek. Door haar uitnodigende houding gaan mensen als vanzelf met haar in gesprek en begeleidt zij hen bij het ontrafelen van problemen. Haar natuurlijke talent is om zaken van verschillende kanten te belichten. Ze is op haar best als mensen of teams vast dreigen te lopen en op zoek zijn naar andere mogelijkheden. Susanne is in staat vanuit haar open mind en geloof in ieders persoonlijke talenten, mensen optimaal tot hun recht te laten komen. Haar veelzijdige ervaring en onderzoekende vaardigheden helpen bij het creëren van een ander perspectief. Susanne is afgestudeerd als bestuurskundige aan de Universiteit Twente, als inspecteur van politie aan de Nederlandse Politieacademie en als ZKM-consultant®. Ze heeft ervaring als sociaal wetenschappelijk beleidsonderzoeker, organisatie-adviseur en leidinggevende bij de Nederlandse politie. Ingewikkelde zaken vertaalt ze naar heldere communicatie. Sinds 2008 werkt zij als persoonlijk coachen als onderzoeker. In haar coaching werkt zij vanuit eigen ervaringen in de dagelijkse praktijk. De ZKM en PPR staan daarin centraal. Op basis hiervan ontdekken mensen zelf hun kwaliteiten, drijfveren en onbewuste gedragspatronen. Susanne gelooft niet in een ‘quickfix’ en neemt de tijd om te verdiepen en verankeren. Thema’s zijn: talentontwikkeling, teamcoaching, werkstress, loopbaanbegeleiding en leiderschapsontwikkeling. Voor meer informatie: www.susanneholtackers.nl   

"Even stil om vooruit te gaan" Gefundeerde keuzes maken, vanuit balans, positiviteit en kracht weer in beweging komen of anders omgaan met stress. Dat levert veel op voor de werknemer en de werkgever. Als ervaren ZKMcoach, loopbaanbegeleider en trainer sta ik stil met mensen in organisaties bij hun persoonlijke- of loopbaanontwikkeling. Dit kan face to face en inmiddels ook via e-coaching. Vaak combineer ik de diepgang en inzichten die mensen krijgen vanuit de ZKM met praktische tools uit de MAF, een combinatie van Mindfulness en ACT en Focussen. Met als resultaat meer eigen regie, positiviteit en een zeer hoge klant tevredenheid. Vanuit mijn praktijk Mijander begeleid ik ruim 14 jaar mensen zowel individueel als in een groep bij hun persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en geef ik de MAF training. Stilstaan bij werk- functionerings- of levensvragen en vanuit hernieuwde inzichten weer in beweging komen. Ik spreek daarbij mensen aan op hun eigen verantwoordelijkheid en veerkracht. Het ZKM zelfonderzoek gebruik ik vaak als vertrekpunt bij loopbaanbegeleiding, outplacement trajecten of persoonlijke vragen. Klanten geven terug dat ze de ZKM een laagdrempelige concrete en effectieve werkwijze vinden. Specialisaties:ZKM volwassenen, ZKM jongeren, MAF trainer; het beste van Mindfulness ACT en Focussen, PPR (Persoonlijk Positie Repetoire), Voice Dialog, Loopbaanbegeleiding. Mijander werkt op een unieke locatie; De garage voor persoonlijk onderhoud. Je kan hier fysiek en mentaal terecht voor een APK of om de accu op te laden.In deze voormalige garage zijn twee bedrijven gevestigd; - ErgoFysio, praktijk voor fysiotherapie en dry needling- Mijander; praktijk voor persoonlijke- & loopbaanontwikkeling en training Voor meer informatie: www.mijander.nl of mail naar info@mijander.nl          

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer