Jan Schalkx
Jan Schalkx   ©

Werk adres

Jan Schalkx
Noord-Holland
Jisperveldstraat, 567
1024BC
Amsterdam
0646080926
0646080926
...

Extra informatie

De ZKM ligt aan de basis van mijn ZelfCoachSpel.

Het idee is ontstaan tijdens mijn werk met jongeren en gezinnen, om snel inzicht en draagkracht te genereren bij betrokkenen.

Een bordversie wordt gespeeld met behulp van ontlokkers en andere attributen. Op het bord is een cirkel afgebeeld met typeringen als zelfstandigheid – afhankelijkheid, inspiratie – machteloosheid, saamhorigheid – verzet. Het spel werd door de spelers als een prettige en laagdrempelige vorm van ondersteuning beoordeeld. Ook de resultaten waren zeer positief. Door de achterliggende win-win gedachte zoeken de spelers steun bij elkaar en krijgen ze inzicht in zichzelf en de ander. De spelvorm maakt een lichte vorm van zelfcoaching mogelijk.

Inmiddels werk ik alleen nog met de opstellingsversie van het ZelfCoachSpel, waardoor mensen nog meer in de ervaring van hun thema terecht komen. Het speelveld is dan een opstellingsmat met de genoemde typeringen. Deze vorm is ook geschikt voor groepen en teams. Zowel individuele, als groeps- of teamthema’s kunnen hierbij onder loep genomen worden.

De opstellingsmat wordt ingezet bij teambuilding, assessment van verandering, opvoedingsthema’s, loopbaanvraagstukken, empowerment van allochtone vrouwen. Andere mogelijke toepassingen vind je bij preventie van burn-out en stress-gerelateerde problematiek, zingevingsvraagstukken van organisaties, visie-ontwikkeling, etc. 

Door de modulaire opzet is er veel vrijheid aan de spelleider of coach, om eigen toepassingen en aanpassingen te bedenken.

Zie voor meer info www.ZelfCoachSpel.nl

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer