Jan Schalkx
Jan Schalkx   ©

Werk adres

Jan Schalkx
Noord-Holland
Jisperveldstraat, 567
1024BC
Amsterdam
0646080926
0646080926
...

Extra informatie

De ZKM ligt aan de basis van mijn ZelfCoachSpel.

Het idee is ontstaan tijdens mijn werk met jongeren en gezinnen, om snel inzicht en draagkracht te genereren bij betrokkenen.

Een bordversie wordt gespeeld met behulp van ontlokkers en andere attributen. Op het bord is een cirkel afgebeeld met typeringen als zelfstandigheid – afhankelijkheid, inspiratie – machteloosheid, saamhorigheid – verzet. Het spel werd door de spelers als een prettige en laagdrempelige vorm van ondersteuning beoordeeld. Ook de resultaten waren zeer positief. Door de achterliggende win-win gedachte zoeken de spelers steun bij elkaar en krijgen ze inzicht in zichzelf en de ander. De spelvorm maakt een lichte vorm van zelfcoaching mogelijk.

Inmiddels werk ik alleen nog met de opstellingsversie van het ZelfCoachSpel, waardoor mensen nog meer in de ervaring van hun thema terecht komen. Het speelveld is dan een opstellingsmat met de genoemde typeringen. Deze vorm is ook geschikt voor groepen en teams. Zowel individuele, als groeps- of teamthema’s kunnen hierbij onder loep genomen worden.

De opstellingsmat wordt ingezet bij teambuilding, assessment van verandering, opvoedingsthema’s, loopbaanvraagstukken, empowerment van allochtone vrouwen. Andere mogelijke toepassingen vind je bij preventie van burn-out en stress-gerelateerde problematiek, zingevingsvraagstukken van organisaties, visie-ontwikkeling, etc. 

Door de modulaire opzet is er veel vrijheid aan de spelleider of coach, om eigen toepassingen en aanpassingen te bedenken.

Zie voor meer info www.ZelfCoachSpel.nl

Onder de naam Verte, bied ik Coaching en Traumatherapie. Bij Coaching begeleid ik mensen die vastlopen met werk of in hun persoonlijke leven. Vaak zijn dit mensen die hard werken en het beste willen voor iedereen om hen heen. Het zijn mensen die zichzelf vaak voorbijlopen, zodat bij hen vermoeidheid, stress en een gevoel van 'nooit klaar zijn' ontstaat. Bij Traumatherapie begeleid ik mensen die door een heftige gebeurtenis, moeilijke jeugd of trauma belemmering ervaren in hun leven. Die belemmering kan zowel op het werk als in het persoonlijk leven zijn." Door mijn begeleiding bij Coaching, onder andere d.m.v. de ZKM en door samen 'in de verte' te kijken naar het gewenste perspectief, ontstaat er een beweging naar verandering. Dit leidt ertoe dat iemand ontdekt wat hij of zij belangrijk vindt en de regie weer in eigen hand neemt. Je haalt, zeg maar, de 'verte' dichterbij. Hierdoor neemt de stress af, bewaak je je grenzen, ga je energiek en met plezier naar je werk en kom je met een gezonde vermoeidheid weer thuis." Door samen aan de slag te gaan met de Traumatherapie krijgen mensen de kans om een vastzittend trauma te verwerken. Hierdoor krijgen ze vaak letterlijk en figuurlijk weer ‘lucht’. Doordat het trauma ‘los’ komt, ontstaat er meer vrijheid om eigen keuzes te maken in plaats van je door je trauma te laten leiden." Wat drijft mij: "Ieder mens heeft mogelijkheden, potentie. Niemand hoeft zijn situatie zo te laten als die is. Dat is wat mij drijft. Door te onderzoeken wie je bent, wat je verlangens, overtuigingen, waarden en talenten en belemmeringen zijn, kun je opnieuw keuzes maken voor leven en werk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn blik op de verte kan richten en kan ontdekken wat zijn verlangen is. Als je blik op de verte helder is, dan is dat de eerste stap om jouw verte dichterbij te halen." Cliënten zeggen over mij: Zeer ervaren en deskundig, straalt rust uit, hoort het verhaal achter het verhaal, ziet wat je niet zegt. Lichtvoetig, warme vakvrouw met een groot hart.  

Susanne is sinds 2007 ZKM-consultant® en als zelfstandige werkzaam. Susanne staat bekend als transparant en energiek. Door haar uitnodigende houding gaan mensen als vanzelf met haar in gesprek en begeleidt zij hen bij het ontrafelen van problemen. Haar natuurlijke talent is om zaken van verschillende kanten te belichten. Ze is op haar best als mensen of teams vast dreigen te lopen en op zoek zijn naar andere mogelijkheden. Susanne is in staat vanuit haar open mind en geloof in ieders persoonlijke talenten, mensen optimaal tot hun recht te laten komen. Haar veelzijdige ervaring en onderzoekende vaardigheden helpen bij het creëren van een ander perspectief. Susanne is afgestudeerd als bestuurskundige aan de Universiteit Twente, als inspecteur van politie aan de Nederlandse Politieacademie en als ZKM-consultant®. Ze heeft ervaring als sociaal wetenschappelijk beleidsonderzoeker, organisatie-adviseur en leidinggevende bij de Nederlandse politie. Ingewikkelde zaken vertaalt ze naar heldere communicatie. Sinds 2008 werkt zij als persoonlijk coachen als onderzoeker. In haar coaching werkt zij vanuit eigen ervaringen in de dagelijkse praktijk. De ZKM en PPR staan daarin centraal. Op basis hiervan ontdekken mensen zelf hun kwaliteiten, drijfveren en onbewuste gedragspatronen. Susanne gelooft niet in een ‘quickfix’ en neemt de tijd om te verdiepen en verankeren. Thema’s zijn: talentontwikkeling, teamcoaching, werkstress, loopbaanbegeleiding en leiderschapsontwikkeling. Voor meer informatie: www.susanneholtackers.nl   

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer