Frances van Dinther
Frances van Dinther   ©

Werk adres

Leggeloo Consult - Praktijk voor mens en ontwikkeling
Drenthe
Leghorn 1
7944 AZ
Meppel
06-1945 65 43
...

2e werkadres

Leghorn 1
7944 AZ
Meppel

Extra informatie

Er zijn momenten in je leven dat het prettig is om gebruik te maken van een coach. Iemand die tijdelijk even met je meeloopt, iemand die 'sparring partner' is, die je een spiegel voor kan houden, die kan stimuleren en confronteren. De methode ZKM is bij uitstek geschikt hiervoor.

Centraal in de aanpak staat de wisselwerking tussen denken, voelen en doen. Deze drie-eenheid is in mijn optiek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door het opbouwen van zelfkennis over je eigen unieke denkpatronen en je emoties, ontstaat er ruimte om nieuw gedrag toe te passen.

Ik hecht veel waarde aan het 'meetbaar maken' van hetgeen zich bij iemand voor doet. Door niet alleen te voelen dat iets anders is, maar door het letterlijk weer te geven, bekrachtig je nieuw gedrag. In mijn trajecten maak ik dan ook veel gebruik van wetenschappelijk beproefde instrumenten of methoden die het 'inzichtelijk maken' van de kern van de problematiek of de verandering nauwgezet kunnen terug geven aan de cliënt.

Mijn dienstverlening richt zich met name op het terrein van mens en arbeid. De aanleiding voor een coachtraject vloeit in de praktijk dan ook vaak voort uit een knelpunt in de werksituatie. Dat kan betrekking hebben op het hanteren van stresssituaties, coaching in het kader van de loopbaan of de functie, conflicthantering en het voorkomen/aanpak van een dreigende burn-out. 

In mijn praktijk werk ik veel met de methode ZKM en zet deze bij voorkeur in, tezamen met het programma: Uit je hoofd, in je lijf! Hierdoor kun je ook op  praktische wijze werken aan 'emotiemanagement'Meer infomatie: www.uitjehoofd-injelijf.nl

Feedback Client

Giuliano Hatimi
Medewerker Klantenservice

Ik was altijd bezig om mezelf te bewijzen, overal op in te springen en iedereen te helpen. Ik dacht de hele dag aan wat ik nog moest doen om anderen van dienst te zijn. Dit zorgt ervoor dat ik veel onrust had. Ik had geen tijd voor mezelf en dat putte me uit. Met deze vraag kwam ik bij Frances voor een ZKM traject.

 

Het ZKM proces was zelfs meer dan een rit in een rollercoaster voor mij. Het begin was niet alleen  erg spannend, maar ook best heftig. Alleen al door mijn levensverhaal te vertellen en over de mooie en minder mooie momenten te praten, kwam ik erachter hoe bepaalde specifieke ervaringen mij konden afstompen; niet alleen in mijn emoties, maar ook in de wijze hoe ik over mezelf dacht. Het gevolg hiervan was veel onrust in mijn hoofd en dit leidde tot onverklaarbare fysieke klachten.

Met dit als vertrekpunt begon ik mijn sessies. Elke sessie was zodanig opgebouwd dat ik steeds beter de confrontatie met mijn overheersende (negatieve) gedachte aan kon, die de bron was van alle onrust in mij. Daarnaast zorgde elke sessie er ook voor dat ik weer meer leerde voelen (emoties) en om van daaruit weer de regisseur te worden over mezelf.

 

Mijn voornaamste doel was om weer rust in mijn hoofd te krijgen en dat heb ik gevonden. De oude overheersende (negatieve) gedachte heeft zijn juiste plek gekregen. Het mooiste wat het ZKM traject mij heeft opgeleverd is dat ik echt mezelf kan zijn. Ik kan nee zeggen zonder schuldgevoel en hoef anderen niet tevreden te stellen om mezelf beter te laten voelen. Ik ben een evenwichtiger persoon geworden mooi in balans.
In mijn werk ben ik krachtiger geworden. Mijn kwaliteiten komen beter tot zijn recht.

Na de ZKM is mijn leven heus geen rozengeur en maneschijn. Maar ik kan wel van tevoren (aan)voelen welke situaties mij energie opleveren en welke niet. De angst dat ik weer terugval, is er niet meer. Het leven gaat met ups & downs en de downs weet ik nu goed te pareren

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer
 5. (*)
  Ongeldige invoer