Actueel

 

vrijdag 3 november 2017 Jaardag ZKM Vereniging   

Programma ZKM Jaardag 2017

Identiteit en Loyaliteit 

Hieronder volgt nadere informatie voor de Jaardag 2018, waarvoor we je van harte uitnodigen.

Niet alleen omdat het Akoesticum in Ede een fantastische plek is om elkaar te ontmoeten, maar ook omdat wij denken dat het ons gelukt is een heel uitdagend en inspirerend programma samen te stellen.

Op de Jaardag van 3 november 2017 oefenen we werkvormen waarmee we onze cliënten, tijdens het zelfonderzoek of in de validatiefase, kunnen faciliteren om hun identiteit in al z’n complexiteit (verder) te ontvouwen.

De workshops bieden handreikingen om onze cliënten uit te nodigen te luisteren naar die kanten van hun identiteit die (nog) weinig stem hebben. Of die  hen uitdagen ook deze stemmen in een interne dialoog te betrekken.

Om ons repertoire aan werkvormen uit eigen kring uit te breiden, hebben we  voor deze Jaardag collega’s uit aanpalende disciplines uitgenodigd.  Voor een Master Class Lex Mulder (Voice Dialogue); voor workshops: Maike Boezemans (poppenspeelster), Mark de Jonge (psychodrama), Ine Ruijfrok (familie opstellingen) en Kitlyn Tjin a Djie (transcultureel systeemtherapeut).

Voor leden van de ZKM-Vereniging die met één van deze vijf methoden gaan werken, vindt in het voorjaar van 2018 een intervisiebijeenkomst met respectievelijk Maaike Boezeman, Mark de Jonge, Lex Mulder, Ine Ruijfrok en Kitlyn Tjin a Djie. Voor de combinatie van workshop en intervisiebijeenkomst vraagt de ZKM-Vereniging accreditatie aan, o.a. bij het NIP, NOLOC, NOBCO en NVGP.

Deelname aan de Jaardag kost €75 euro voor leden, en €30 euro voor introducés. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid voor studenten uit het hoger beroeps- en universitair onderwijs om zich in te schrijven voor de jaardag voor € 15.  

Introducés en studenten schrijven zich in via het betreffende lid van de ZKMVereniging.

Begin september volgt het definitieve programma voor de Jaardag.

Opgave voor de Jaardag + workshop van je keuze is mogelijk vanaf NU! Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en geef daarin aan welke workshops jouw voorkeur hebben en in welke volgorde. Vol=vol! Je inschrijving wordt definitief zodra je betaald hebt.

De uiterste inschrijfdatum voor de jaardag is 15 oktober 2017.

 

Met collegiale groet,

Annerieke Oosterwegel en Ina ter Avest

 

 

 

 

 

Save The Date

 

3 november 2017 belooft een bijzondere Jaardag te worden!

 

Niet alleen vanwege de fantastische locatie: 

het Akoesticum in Ede, dichtbij een prachtig wandelgebied en naast het NS station Ede-Wageningen.

 

Maar vooral ook vanwege de bijdragen van de volgende experts.

Neem vast een kijkje op hun website! 

 

Lex Mulder www.lex-mulder.nl

Mark de Jonge www.academiepsychodrama.com

Kitlyn Tjin-a-Djie www.beschermjassen.nl

Ine Ruijfrok www.ruijfrok.nl

Maike Boezeman www.solbris.nl 

 

Eind september volgt het concrete programma en wordt de inschrijving geopend, voor leden, introducees en geïnteresseerde studenten.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe ZKM Computer Service start per 1 april 2017

Zoals al eerder aangekondigd is vanaf 1 april a.s. de nieuwe ZKM Computer Service voor alle leden van onze beroepsvereniging beschikbaar! Het bestuur is bijzonder verheugd dat deze datum is gehaald. Daarom onze enorme dank in de richting van allen die aan de realisatie van dit project hebben bijgedragen. In de eerste plaats zijn dat de leden van de projectgroep: Marnix van Abbe in de rol van bezielende voorzitter en verder Bernadette Cousin, Paulien van Kessel en Margreet Poulie. Ook grote dank voor de deskundige rol die de klankbordgroep heeft vervuld: Judith Smeets (mede namens ZKM-online), Ben Schimmel, Bert Holman en Paul ten Brink. Natuurlijk ook dank aan het adres van AGN te Nijmegen als ontwikkelaar

voor meer informatie, zie Nieuwsbrieven op de ledenpagina 

Woensdag 12 april Algemene Leden Vergadering  2017

 

 

 

 

 Commissie ZKM Organisatie 

 

Nieuwsbrief   webinar : Het verhaal van de ZKM Vereniging  

Nieuwsbrief Herijking Beleid 

Nieuwsbrief commissie ZKM Organisatie: Het verhaal van de ZKM Vereniging 

VvZB One page Strategy 2012

 

Recentelijk is een nieuw en interessant artikel verschenen van Hermans en Van Loon over de Dialogical Self en haar toepassingen. Het is gepubliceerd in De Psycholoog: maandblad van het Instituut van Psychologen. 

Jaardag 

 

Nieuwsbrief: Programma Jaardag 2016 

 

Jaardag  vrijdag 4 november 2016

Zoals al eerder door het bestuur aangekondigd vindt op vrijdag 4 november a.s. de Jaardag plaats voor leden van de ZKM vereniging en de DSA. Introducees zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom.
De Jaardag 2016 staat in het teken van VEERKRACHT.
Mocht je 4 november a.s. nog niet hebben genoteerd in je agenda doe het dan alsnog!

 

 

Jaardag 2016 Vrijdag 4 november 

Zoals al eerder door het bestuur aangekondigd vindt op vrijdag 4 november a.s. de Jaardag plaats voor leden van de ZKM vereniging en de DSA. Introducees zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom.
De Jaardag 2016 staat in het teken van VEERKRACHT.
Mocht je 4 november a.s. nog niet hebben genoteerd in je agenda doe het dan alsnog! zie de uitnodiging : 
uitnodiging Jaardag

 

Prof. Hubert Hermans is recentelijk geinterviewd door Shrink rap radio over 'Dreaming and the Dialogical Self'. Dit radiostation kan worden beluisterd in meer dan 190 landen! (Volg de link en klik op 'download' om de geluidsopname te beluisteren.) Je kunt het interview (en heel veel interessante andere interviews) ook afluisteren met de shrink rap radio app (IOS en Android)

 

 


Vrijdag 9 oktober 2015 hield Rens van Loon zijn inaugurale rede als hoogleraar 'Dialogical Leadership' aan de Universiteit van Tilburg. In het kader van de oprichting van de Dialogical Self Academy is deze benoeming een stimulerende ontwikkeling. Vanuit de ZKMvereniging waren heel wat leden getuige van zijn rede. Onze beroepsvereniging feliciteert prof. dr Rens van Loon van harte met zijn benoeming!

 

 

 

 

 

Maandag 21 september 2015 was in Utrecht de promotie van ons medelid Kara Vloet. Haar proefschrift is getiteld: Professionele identiteitsontwikkeling van leraren als dialogisch proces. In haar onderzoek heeft zij gebruik gemaakt van de ZKM als begeleidingsmethodiek. De ZKM bleek docenten te kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun professionele identiteit. Kara levert met dit gedegen proefschrift een  belangrijke bijdrage aan de toepassingsmogelijkheden van de ZKM.

 

 

 

ZKM PROFESSIONAL?
 1. Telefoonnummer(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer
 4. Vraag(*)
  Ongeldige invoer